Primeur op Amsterdamse beurs

Het Nederlandse bedrijf CE Credit Management is het eerste bedrijf uit het MKB dat een beursnotering krijgt aan het Amsterdamse Damrak. Het bedrijf start op 31 mei met het verhandelen van een obligatielening op de beurs.

Geïnteresseerden kunnen zich vanaf vandaag echter al inschrijven voor de obligatielening en er lijken vrij veel geïnteresseerde partijen te zijn. De maximale waarde van de obligatielening van CE Credit Management is 10 miljoen euro.

Het is voor bedrijven in het MKB vandaag de dag erg moeilijk om een banklening te krijgen en daarom zullen deze bedrijven op andere manieren geld moeten verkrijgen. CE Credit Management, dat zich heeft toegelegd op het beheer van particuliere vorderingen, wil met het uitgeven van de obligatielening geld bijeenkrijgen om te investeren. Het uitgeven van aandelen is voor de meeste bedrijven in het MKB geen optie door de hoge kosten die hieraan verbonden zijn.

De directeur van Keijser Capital, Peter Nederlof, gaf in een interview met NUzakelijk.nl aan dat hij denkt dat er na CE Credit Management vele andere bedrijven uit het MKB zullen volgen. Op dit moment zouden er vier andere bedrijven zijn die interesse hebben in een obligatielening, maar de namen van deze bedrijven mocht Nederlof nog niet uit de doeken doen.

MKB bedrijven worden door het gebrek aan bankleningen steeds creatiever en er komen steeds meer initiatieven van MKB bedrijven om geld te lenen bij particulieren en bedrijven. Zo werd onlangs ook het kredietpaspoort geïntroduceerd, waarmee in de toekomst vooral kleinere ondernemingen aan een lening kunnen worden geholpen.

Laat wat van je horen

*